top of page

Bedrijven

Met het Human Design systeem kunnen veel gedrags- en persoonlijkheidseigenschappen inzichtelijk gemaakt worden, waaronder de wijze van conceptualiseren, creativiteit, abstractievermogen, omgang met druk en stress, structuur in het werk, doorzettingsvermogen, communicatieve vaardigheden, sociale interactie en verbindende eigenschappen.

 

Ook de rol in de groep, leiderschap en samenwerkingsvermogen zijn uit het Design af te lezen. In tegenstelling tot de gangbare systemen of tools die gerelateerd zijn aan persoonlijke ontwikkeling, gaat Human Design juist niet over jezelf veranderen, maar over het ontdekken van wie je echt bent, wat jouw talenten zijn en waar jij energie van krijgt. 

Zakelijk Human Design

Persoonlijke Ontwikkeling

Wat zijn je talenten, welke rol en werkzaamheden passen bij je en hoe maak je op een voor jou correcte wijze keuzes.

Teambuilding Human Design

Teambuilding

Groepsdynamiek, het potentieel van samenwerken en de unieke verbinding tussen collega's.

Recruitment Human Design

Recruitment

Een diepgaande en objectieve indruk van de kandidaat, dat vele malen verder gaat dan een persoonlijkheidstest.

Persoonlijke Ontwikkeling

Bedrijfscoaching

Medewerkers zijn de grootste assets van een organisatie. Toch worden ze vaak onderbelicht als het gaat om het investeren van tijd, middelen en aandacht. Volgens het onderzoek MTO Werkgeluk is een significant deel van de tevredenheid van een werknemer afhankelijk van niet-werkgerelateerde zaken. Blij zijn met wie je bent, wat je doet en hoe je je voelt is nog nooit zo belangrijk geweest als in de huidige tijd. 

Bedrijfscoaching vanuit een unieke zienswijze en écht gericht op de medewerker. Zoveel meer dan enkel een luisterend oor, sparringspartner of loopbaanbegeleider. Coaching middels het Human Design systeem is altijd volledig afgestemd op het unieke individu, zonder de noodzaak voor het afnemen van testen, intakes of andere voortrajecten om de persoon te leren kennen. Er wordt geen gebruik gemaakt van een standaard aanpak, theorie of best practice in coaching of (strategische) bedrijfsvoering. 

Medewerkers

De eerste coachingsessie voor een medewerker is altijd een Human Design reading. Jezelf leren kennen is namelijk de eerste stap in een potentieel transformatieproces. Het kan zijn dat een Human Design analyse al zo'n groot effect heeft dat de medewerker hier zelf verder mee aan de slag kan in zijn (werk)leven. 

 

Afhankelijk van iemands Design kan het zinvol zijn om dit proces te begeleiden en bepaalde zaken te verhelderen of verdieping in aan te brengen. De medewerker kan het beste zelf aangeven of hier behoefte aan is. Door het kennen van het unieke Design van de medewerker is Nathalie in staat om op specifieke wijze vragen te stellen of zaken te duiden die de medewerker op persoonlijk niveau raakt. Transformatie en groei kan alleen en vanuit intrinsieke motivatie bij de medewerker zelf ontstaan. Middels het triggeren van onbewuste eigenschappen of gebieden waar conditionering plaatsvindt kan dit proces van binnenuit aangezet worden. 

Coaching vanuit Human Design is een holistische benadering en zal zich dus nooit enkel op zakelijke aspecten focussen. De juiste balans tussen blij zijn met wie je bent, balans tussen privé- en werkleven, gezonde sociale dynamiek, voldoening uit je werk halen en je gezondheid is waar het om draait. Deze thema's (en meer) worden allemaal geraakt tijdens een Human Design analyse en de opvolging middels coachingstraject. 

Management

Iedereen is uniek, dat geldt ook voor leidinggevenden en voor de medewerkers in het team. Wat is het effect van jouw aanpak, zienswijze en drijfveren op het team en de individuele medewerkers? Hoe kun je dichter bij jezelf blijven in de waan en hectiek van de dag? Hoe creëer je verbinding in het team en hoe kom je écht binnen bij je medewerkers? 

Door je eigen Design te leren kennen ontdek je welke genetische eigenschappen en welke conditionering je heeft gevormd tot wie je nu bent. Wat is het effect dat andere mensen op jou hebben en omgekeerd: hoe kom jij bij anderen binnen? 

Ook hier starten we altijd met een Human Design reading. Afhankelijk of de medewerkers ook betrokken worden in het traject, kunnen we naast het persoonlijke transformatietraject ook de 1-op-1 relatie tussen leidinggevende en medewerker analyseren. Dit kan veel opheldering geven over waarom een bepaalde communicatiestijl voor de een wel werkt en voor de ander niet, of waarom je met bepaalde medewerkers veel bereikt als je samen bent.

 

Nathalie brengt haar eigen ervaring in leidinggevende functies mee, waar in combinatie met het Human Design systeem een unieke wijze van bedrijfscoaching ontstaat.

Teambuilding

Samenwerken en verbinding in het team

Know thyself is waar het allemaal begint. Maar hoe fijn zou het zijn als je collega's óók weten hoe je in elkaar zit? 

Als iedereen in het team elkaar respecteert voor wie ze zijn? In de meeste organisaties wordt op dagelijkse basis samengewerkt: in tweetallen, dynamische projectgroepen of in vast teamverband. Het samenwerken tussen medewerkers ontstaat doorgaans vanuit functies, werkgebieden of geografische locaties. Met het Human Design systeem worden de vier vormen van verbinding tussen mensen inzichtelijk gemaakt. Waar zit de potentie tot vruchtbare samenwerking en waar ontstaat wrijving? Op welke aspecten versterken mensen elkaar, waar juist niet en waar ontstaan zelfs nieuwe kansen? Hoe functioneert de samenwerking in een tweetal en wat vindt er plaats als er een derde persoon of heel team bij komt? 

Recruitment

3K (Kennis, Kunde en Kwaliteiten) gaat over wat iemand kan en heeft geleerd, niet over wie iemand is

De juiste persoon op de juiste plek, dat is waar in het recruitment proces naar wordt gestreefd. Het standaard proces is echter niet objectief: gesprekken met de kandidaat worden gekleurd door de aanwezigen en door de dag en locatie zelf. De persoonlijkheidstest die in deze tijd bijna een vast onderdeel van de procedure is, is puur het resultaat van antwoorden die de kandidaat op vragen geeft. Het CV representeert wat de kandidaat aan kennis en ervaring heeft opgebouwd, niet wie de kandidaat is. 

Het Human Design systeem biedt organisaties de mogelijkheid om te zien wie de kandidaat écht is, zonder tussenkomst van personen die het beeld (onbewust) beïnvloeden, waaronder de kandidaat zelf. Human Design kan daarmee een zeer waardevolle aanvulling voor het bestaande recruitment proces zijn.

Mind >>> wie je denkt dat je bent

Big Five, GoodHabitz, MBTI, Belbin, TMA, Enneagram

Human Design Mind

Genetica >>> je ware zelf

Het Human Design systeem

Human Design genetica
bottom of page