top of page

Kindercoaching

Bij vliegt
Bij vliegt

Kindercoaching bestaat in vele vormen en trajecten, van enkele particuliere sessies tot aan langere trajecten via Jeugdzorg. Het Human Design systeem is geen vervanging, maar wel een waardevolle aanvulling op een nieuw of reeds lopend traject bij een kindercoach. 

 

Veelvoorkomende thema's zijn "gedragsproblemen", moeilijkheden op school, onrust, angsten en intense emoties. Vaak worden hier labels aan gehangen, zoals ADHD, dyslexie, HSP en ASS en worden medicijnen ingezet om het "handelbaar" te maken: voor het kind, maar ook voor de ouders. 

 

Bij ieder kind werkt het brein uniek en dus ook de wijze waarop ze de wereld waarnemen en hoe het hun interne biochemie 'werkt'. Alles is uiteindelijk een wisselwerking tussen de interne biochemie en de wijze van conditionering van de buitenwereld, waaronder dus ook energie, emoties, gevoelens en gedachtes. 

Bij voorkeur vindt de Human Design analyse plaats vóór de start van een traject, zodat de interactie met het kind al vanaf het eerste gesprek op de voor hem/haar correcte wijze plaatsvindt. Ook heeft het de voorkeur dat bij de sessie zowel de kindercoach als de ouders aanwezig zijn. 

Het kind is zelf niet aanwezig. Bij interesse vanuit het kind zelf en vanaf een bepaalde leeftijd (10+) is het in overleg wel mogelijk om een 1-op-1 mini-sessie met het kind te plannen. 

Scherm­afbeelding 2024-01-14 om 09.30.08.png

kinderen zijn perfect zoals ze zijn

bottom of page